Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Uskonto

Maailmankirkko, porttobaabeli

13.12.2011, manemck

Pekka Lahtinen

Kun luovutaan Raamatun totuudesta, niin myös erot eri kirk­kojen ja uskontojen välillä hämärtyvät. Kirkkojen vuosikym­meniä kestäneet ekumeeniset neuvottelut ovat yhtäkkiä al­kaneet tuottaa hedelmää. Sanomalehtien mukaan Suomen luterilainen kirkkoja roomalaiskatolinen kirkko ovat hautaa­massa oppiriitansa. Iso-Britannian anglikaaninen kirkko ja Pohjoismaiden ja Baltian luterilaiset kirkot ovat päässeet yhteiseen tulkintaan keskeisissä opinkohdissa (ns. Porvoon julistus).

Myös katolinen kirkko ja ortodoksinen kirkko lä­hentyvät. Muutama pastori onkin tarttunut kynään ja ihme­tellyt lehtien palstoilla, miksi kirkon ylin johto vie Suomen evankelisluterilaista kirkkoa kovaa kyytiä Roomaan. Miksi ekumeenisten asiakirjojen alkuperäiset saksan-ja englannin­kieliset tekstit on julistettu salaisiksi? Miksi suomenkielisen käännöksen painos oli hyvin pieni ja miksi sen käännöstyö oli kelvoton?

Arkkipiispa John Vikström on sanonut, että kysymykses­sä on “ykseyden palauttaminen yhdessä Rooman kanssa”. Tämä merkittävä hanke on kuitenkin saanut hyvin vähän ti­laa tiedotusvälineissä. Toimittaja Simopekka Virkkula kir­joittaakin Aamulehdessä 14.4.95: “Omituista on, että mul­listava hanke ei näy lehtien otsikoissa. Kalliot halkeilevat, mutta media on vaiti.” Samoin Virkkula näkee, mihin tilan­ne johtaa: “Maailmankirkon piirustuksia laaditaan jo täyttä päätä”.

Mitä asiasta sanoo Raamattu, joka tietää myös tulevaisuu­den? “Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme” (Ilm. 13:11). Jae kuvaa petollista uskonnolli­suutta edustavaa väärää profeettaa. Karitsa muistuttaa lem­peää kristillisyyttä, mutta kysymyksessä on kuitenkin lohi­käärme, joka tarkoittaa vihollista eli saatanaa (Ilm. 20:2). Il­mestyskirjan 13, luvun mukaan toinen peto eli väärä pro­feetta tekee suuria ihmeitä ja saa ihmiset kumartamaan en­simmäistä petoa eli antikristusta.

Toinen peto on maailman uskonnollinen johtaja, jolla on maailmankirkko johdossaan. Ilmestyskirjan 17. luku kertoo suuresta portosta, joka on juovuksissa pyhien verestä ja Jeesuksen todistajain verestä. Raamatun mukaan uudestisyntyneet kristityt eli ne, jotka ovat ottaneet Jeesuksen vastaan henkilökohtaisena vapahtajanaan, ovat Kristuksen morsian. Morsiamen täydellinen vastakohta on portto, joka on selvästi Jumalan sanasta luopunut maailmankirkko. Maailmankirkon pääkaupunki tulee olemaan Rooma, joka on seitsemän vuoren kaupunki: “Tässä on ym­märrys, jossa viisaus on: Ne seitsemän päätä ovat seitsemän vuorta, joiden päällä nainen istuu…” (llm. 17:9).

Maailmalla on useampia kirkkojen yhteistyötä lisääviä ja täten maailmankirkkoa muodostavia järjestöjä. Niistä suurin on Kirkkojen maailmanneuvosto (World Council of Chur-ches), joka perustettiin vuonna 1948. Siihen kuuluu noin 300 kirkkoyhteisöä 60 maasta mukaanlukien Suomen evankelis­luterilainen kirkko. On tuskin sattuma, että Kirkkojen maail­manneuvoston päämaja on Brysselissä lähellä EU:n pääma­jaa. Aamulehti kirjoitti 22.2.95, että arkkipiispa John Vik­ström veisi Suomen luterilaisen kirkonkin Brysseliin perusta­malla sinne toimiston. Artikkelin mukaan kirkossa harkitaan myös liittymistä eurooppalaisten kirkkojen yhteistyöelimeen.

Kirkkojen maailmanneuvosto on saanut aikaisemmin hy­vin kielteistä julkisuutta tuettuaan rahallisesti kommunisti­sia terroristijärjestöjä eri puolilla maailmaa. Miksi Kirkko­jen maailmanneuvosto harjoittaisi tuollaista toimintaa? Koska se on yhteydessä kulissien takaisiin järjestöihin, jotka työs­kentelevät yhden ainoan maailmanhallituksen sekä myös yhden maailmankirkon aikaansaamiseksi. On syytä todeta, että Kirkkojen maailmanneuvosto on kutsunut kokouksiinsa tarkkailijoina myös idän uskontojen edustajia kuten budd-histeja ja hinduja.

Maailman uskontojen parlamentti työskentelee maailman uskontojen yhdistämiseksi etsimällä eri uskonnoista yhdis­täviä tekijöitä. Parlamentin Chicagon kokouksesta vuonna 1993 syntyi asiakirja, jonka periaatteet joutuivat myös us­konnollisista asioista kirjoittelevan Heikki Kotilan ylistyk­sen kohteeksi Aamulehdessä 1.2.96. Kirjoituksessaan Martti Lutherista 29.2.96 Kotila totesi Lutherin toiminnan johtaneen kirkollisen yhteyden hajoamiseen ja että haasteena on nyt jatkaa matkaa kohti sovintoa ja ykseyttä.

Tällä hetkellä on Yhdysvalloissa lisäksi suunnitteilla eku­meeninen United Religions Organization (Yhdistyneiden uskontojen järjestö), jonka työmiehinä ovat roomalaiskato­lisen kirkon ja evankelisten kirkkojen johtomiehien lisäksi toimineet myös muutamat karismaattisen liikkeen ja funda­mentalismin johtajat. Sen sijaan, että uskovat väittelevät mi­tättömistä oppikysymyksistä, tulisi huomio kiinnittää eku­meenisten liikkeiden mukanaan tuomaan todelliseen eksy­tykseen.

Kun maailmankirkko kerran syntyy, se on saava suvaitse­vaan syleilyynsä kaikki maailman uskonnot mukaanlukien saatananpalvojat. Ainoastaan yksi ryhmä tulee jäämään ul­kopuolelle: uudestisyntyneet kristityt. He tietävät, että tai­vaaseen on vain yksi tie, Jeesus Kristus. Siksi he sanovat maailman kirkon jäsenille: “Lähtekää siitä ulos, te minun kan­sani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa” (Hm. 18:4).

Eräs valtiotieteiden kandidaatti kirjoitti 2.2.96 Aamuleh­den mielipide-sivulle sanoen, että “uskonnot ovat vain ih­misten itsensä luomia toiverakennelmia kuolemanjälkeises­tä elämästä ja heitä auttavista jumalista”. On totta, että maa­ilman eri uskontojen opit eroavat suuresti toisistaan. Monet uskovat, että ne kuitenkin kaikki vievät Jumalan yhteyteen. Toiset taas uskovat, että kaikki uskonnot ovat ihmisen kek­sintöä. Kyseinen kirjoittaja kysyi Aamulehden palstalla koh­distaen kysymyksensä varsinkin Raamattuun uskoviin: “Mut­ta entäs jos uskon perusta ei olekaan totta?” Minä haluaisin kysyä häneltä ja muilta maailman viisailta: Entäs jos Raamattu onkin totta? Entäs jos Raamatun jumalallinen alkupe­rä voidaankin todistaa?

(Myös tämän artikkelin Pekka Lahtinen on kirjoittanut n. 15 vuotta sitten. Tämä on kumminkin asian ydin joka ei tule muuttumaan. Kaipaa päivitystä että missä mennään. Manemck)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *